19:00

Pålsboda GoIF

Referat: Frövi IK - Pålsboda GoIF

Starkt Frövi vinner rättvist seriepremiären
Direkt i matchens inledning rullar vi upp ett anfall som avslutas med att Elias kommer med full fart in i straffområdets högerkant men får inte till slsta passet och boll till inspark. Två minuter senare skapar vi ytterligare ett bra anfall som avslutas med att Pålsboda rensar bort bollen. I matchminut 6 är gästerna över vår planhalva och spelar till sig en hörna som blir resultatlös. Minuten senare får gästerna en frispark på offensiv planhalva. Frisparken lyfts in i boxen och en nick går mot mål men Ludde i hemmalagets mål plockar ned enkelt. I matchminut 9 får Johannes G bollen på offensiv planhalva och gör ett instick mot Runa som kommer i ett toppenläge inne i straffområdet och rundar nästan gästernas målvakt men bollen smiter ut till inspark - synd på ett väldigt bra läge. Minuten senare kommer Toffe (Christofer G) in i straffområdets vänstra sida och får med sig en hörna efter duell med en back. Hörnan slås och bollen hamnar sedan till Erik som lyfter bollen mot bortre och där finns Runa som får till en nick men boll över ribban. I matchminut 12 spelar vi fram Oscar J efter en snabbomställning men domaren blåser för offside - synd då Oscar kom i ett bra läge. Pålsboda kommer i ett anfall i spelminut 14 men bollen som slås in i straffområdet hinns säkert upp av Ludde. Vi har kontroll över matchen och spelar till oss en hörna i minut 16 som blir resultatlös. I anfallet efter hörnan får vi ett bra läge att ta ledningen men avslutande nick smiter förbi stolpen. Vi får ytterligare en hörna i nästa anfallet men även den blir resultatlös. Vi skapar direkt ett nytt afall men avslutande volley går utanför. Runa får ett inspel i straffområdet i matchminut 24 men skottet går utanför. Elias testar ett skott i matchminut 26 men boll över. När matchuret visar "32" så får gästerna en frispark på vår planhalva. Frisparken slås in i straffområdet men FIK rensar enkelt bort bollen. Två minuter senare får Toffe med sig en frispark på offensiv planhalva efter att ha kapats fult. Ili ställer upp sig vid bollen och slår frisparken mot Johannes G som elegant nickar in bollen i nättaket och FIK har 1-0. Tre minuter efter vårt ledningsmål testar målskytten Johannes G ett skott en bit utifrån med skott utanför. Någon minut senare får Ili bollen och sätter fart och kommer in i straffområdet men gästerna får på en tå och lyckas avvärja ett bra läge. Minuten senare får vi en frispark som Ili lyfter mot bortre och där finns Johannes H men avslutande nick räddas av målvakt. Johannes G kapas fult i matchminut 40 och får med sig en frispark på offensiv planhalva. Ili ställer upp sig vid bollen och tar sats och får till en bössa som går spikrakt upp i nättaket och det står 2-0 till FIK. FIK fortsätter att trycka på och i spelminut 43 rullar vi upp ett bra anfall som avslutas med ett skott från Runa men boll över från ett bra läge. Det sista som händer i första halvlek är att FIK får en fri spark mitt på plan efter en ful tackling från en gästande spelare som borde ha resulterat i ett kort men domaren nöjde sig men en tillsägelse.
2-0 i paus vilket är rättvist
Andra halvlek hinner precis börja innan FIK skapar och det är Johannes G som kommer med fart in i straffområdets vänstra sida och får till ett fint inspel men gästerna lyckats få bort bollen. Nästa anfall är Frövis som avslutas med att Runa testar ett skott som målvakt räddar. I matchminut 48 rullar vi till oss en hörna som medför att vi har bollen i båda stolparna men bollen ville inte in. Elias kommer i nästa spelminut med fart på högerkanten och spelar in bollen till Oscar J som testar ett skott men boll smiter förbi stolpen. Minuten senare pressar vi Pålsboda till ett bakåtpass där Oscar J snappar upp bollen och skapar en chans och får med sig en hörna. Hörnan slås av Ili och i andra våg kommer ett inspel mot Runa som hoppar upp och nickar bollen i mål men det kommer tyvärr en signal då domaren hittade en offside. I minut 51 kommer Johannes G in i straffområdet och spelar bollen snett bakåt men tyvärr får vi inte till avslutande skott från ett toppen bra läge. I spelminut 57 får vi med oss en frispark på offensiv högerkant. Bollen lyfts in i boxen och vi får till ett avslut som målvakt tillslut lyckas hålla på rätt sida av mållinjen - nära ytterligare ett Frövimål. Erik sätter fart på vänsterkanten i minut 59 och väggspelar med Runa och inne i straffområdet spelar Erik in bollen mot mål där vi har Frövispelare men gästerna får på en tå och lyckas avvärja en bra Frövichans.I nästa spelminut rullar vi upp ett elegant spel som avslutas med ett välplacerat skott från Toffe och bollen sitter i bortre hörnet och det står 3-0. Några minuter senare får Kevin chansen att näta med bollen går i gaveln. I minut 73 får Jonas bollen och tre direkt pass via Oscar H, Burin och Filip medför en hörna som blir resultatlös. Med kvarten kvar att spela fälls Eliot och vi får en frispark på offensiv planhalva som blir resultatlös efter ett fint inlyft in i boxen. FIK får chansen att göra en omställning i minut 76 som avslutas med ett fint inspel men målvakt var med och tar bollen. Vi fortsätter att kontrollera matchen och rullar upp ett fint anfall i minut 80 men Pålsboda lyckas rensa. I spelminut 84 rullar vi upp ett skolboksspel som börjar med att Oscar H hittar fram med bollen till Burin som spelar vidare till Kevin som direkt spelar vidare till Eliot som tittar upp och spelar in bollen mot Anton som vräker in 4-0, väldigt vackert spel. Minuten senare får Oscar H bollen på högerkanten och spelar vidare till Burin som vänder upp en back och trycker iväg ett skott men bollen går i ribban och ut. I andra våg pressar vi Pålsboda att spela hem bollen till egen målvakt som plockar bollen med händerna och vi får en indirekt frispark inne i straffområdet. Ili petar frisparken till Filip som testar ett skott men bollen täcks av ett Pålsbodaben. Oscar H får med sig en frispark på offensiv planhalva efter att ha brottats ned av en motståndare som medförde ett gultkort. Ili lyfter in frisparken (bollen) i boxen men matchens sista chans lyckas gästerna avvärja.
Frövi vinner rättvist med 4-0
Frövi var väldigt starka under hela matchen och bjöd publiken (som räknades till 146 personer - fantastiskt) på ett väldigt bra spel under 90 minuter. Starkt jobbat grabbar och stort tack till publiken som stöttade FIK.